Při koupi libovolných tenisek dostanete 1 pár tkaniček ZDARMA!

#13 Tenisky a udržitelnost - Nike Next Nature

V dnešní době, kdy se celý svět snaží bojovat proti změnám klimatu a hledá cesty, jak žít udržitelnějším způsobem, se i giganti módního průmyslu obrací k zelenějším metodám výroby. Jedním z příkladů této změny je řada tenisek Nike Next Nature, která představuje revoluční krok v oblasti sportovního oblečení. Nike, světově uznávaný výrobce sportovního vybavení, se touto řadou hlásí k udržitelné móde, anižby obětoval styl, výkon nebo pohodlí.
(Obr.1 - Recyklované materiály)

K výrobě tenisek označených Next Nature se používá recyklovaný polyester vyrobený z plastových láhví, který snižuje uhlíkovou stopu oproti čistému polyesteru. Některé modely využívají podrážky vyrobené z recyklované gumy. V produktech se také objevují recyklované pěny a textilie, které přispívají k celkové ekologické udržitelnosti obuvi.

(Obr. 2 - Nike Dunk Low Next Nature Daybreak Purple (Women's))

Řada Next Nature je součástí širších udržitelnostních cílů Nike, jako je snaha o snížení uhlíkové stopy a zvýšení používání udržitelných materiálů. Nike se zavázalo k tomu, že do roku 2025 výrazně zvýší podíl recyklovaných materiálů používaných ve svých produktech. Využívá také nový slogan "move to zero".

(Obr. 3 - Logo a slogan "move to zero")

Volbou produktů z řady Next Nature nejenže získáváte kvalitní a stylovou obuv, ale také přispíváte ke snížení environmentálního dopadu módy. Je to krok směrem k lepší a udržitelnější budoucnosti pro naši planetu. Na léto můžeme doporučit dámské boty Nike Dunk Low Next Nature Daybreak Purple, nebo pro pány Nike Dunk Low Next Nature Smoke Grey


(Obr.4 - Nike Dunk Low Next Nature Smoke Grey)